Vedligehold din bil – hele året

Vi har lavet en liste til dig som bilejer, så du nemt kan få et overblik over, hvad du skal tjekke på din bil året rundt.

Januar

Dugger dine ruder i bilen, kan det skyldes at dine bundmåtter er fugtige. Det kommer når det sneer og regner udenfor. Har du blade eller andet papir liggende i bilen, er det en god idé at tage det ud af bilen sammen med måtterne og lade dem tørre, inden du lægger dem i bilen igen. I vinterperioden, er luftfugtigheden høj og aircondition og klimaanlæg sørger for, at kabinen er tør og at ruderne ikke dugger. Det er derfor også vigtigt, at din aircondition og klimaanlæg virker om vinteren.

Februar/Marts

Da vinteren er hård ved bilens viskerblade, fordi de fjerner is, sne samt den megen salt der kommer fra vejene, er det en god idé at tjekke, om de er flossede eller i stykker. Hvis viskerbladene ikke er glatte, når du kører en finger hen over dem, er det tegn på, at du bør skifte viskerblade.

Marts/April

Alt den salt, der bliver lagt på vejene om vinteren, sætter sig på din bil. Det er derfor en god idé at vaske din bil ekstra grundigt, når foråret er på vej og vinteren er slut.
Hvis du vasker din bil i vaskehal, bør du give bilen et undervognsskyl, da salt er med til at danne rust på din bil.
Det er også en god idé at polere lakken, så du undgår at solens UV-stråler brænder lakken i stykker og gør at lakkens partikler falmer. Du undgår også at snavs og andre urenheder sætter sig i lakken.

Forår er også tid til sommerdæk

Tjek dine sommerdæk inden du får dem monteret. Hvis dine sommerdæk har under 3 mm dækmønster tilbage, så anbefaler vi, at du får dem skiftet.
Se her hvorfor det er vigtigt at køre med sommerdæk om sommeren.

Maj/Juni

Foråret er også den årstid, hvor der er meget pollen i luften. Det er derfor vigtigt, at du har et airconditionfilter, der virker. Hvis dit filter er stoppet eller slidt, forhindrer det airconditionanlægget i at køle kabinen men det er også grobund for bakterier.

Lider du af allergi, anbefaler vi at du skifter til et FreciousPlus kabinefilter. Det er et filter med biofunktionel belægning, der ikke kun “fanger” allergenerne, når de er på vej ind i bilen gennem airconditionanlægget, men også reducerer væksten af bakterier og skimmelsvamp med mere end 98 % og forhindrer, at disse kommer ind i kabinen via ventilationssystemet.
Se mere om aircondition og hvad det betyder for dig, hvis det ikke vedligeholdes.

Juli/August

Inden turen går sydpå skal du huske at tjekke olie og kølervæske på din bil.
Når du kører sydpå, er der risiko for at din bil bruger mere olie. Det er fordi, at der kan komme kondensvand i olien på grund af varme/kulde forskellen ved almindelig kørsel, og vandet fordamper, når olien bliver varm. Det er derfor en god idé at få skiftet olie inden ferien eller have en dunk olie med i bilen. Du kan altid købe olie, der passer til din bil hos os. Det er ofte en billigere løsning, end at købe olie på en tankstation.

September

Lyset er en del af bilens sikkerhedsudstyr, og bør derfor vedligeholdes for din egen sikkerhed.
Vi anbefaler derfor, at du tjekker, at der er lys i dine lygter. Hvis en af dine pærer er sprunget, er det en god idé at få dem skiftet parvist, da de ofte springer med korte mellemrum.

Oktober

Inden det for alvor bliver koldt, skal du huske at smøre bilens låse med grafik olie og lister med silikone, så du undgår, at de fryser fast.

Det er også tid til, at du skifter til vinterdæk. Vinterdæk står bedre fast på snefyldte og kolde veje, og giver en kortere bremselængde end sommerdæk om vinteren.
Det er derfor vigtigt for din og dine medtrafikanters sikkerhed, at du får skiftet til vinterdæk. Normalt skifter man til vinterdæk omkring d. 1. oktober.

November/December

Hvis du har en ældre bil, er det en god idé at få bilens batteri tjekket, inden vinteren for alvor sætter ind. Det er nemlig rigtig irriterende at stå ved sin bil, en kold vintermorgen og ikke kunne starte.
Husk også at bruge frostsikker kølervæske.

Hvad bør du tjekke hver måned?

Alt efter hvor meget du kører, bør du tjekke oliestanden på bilen hver måned, så du undgår at køre tør for olie. Mangler du olie på din motor, kan det blive en meget dyr historie, da motoren kan gå i stykker.
Når du alligevel tjekker olien, kan du også efterfylde sprinklervæske og tjekke, at dine pærer virker.

Husk også at tænde for dit airconditionanlæg ca. hver anden uge. På den måde tjekker du ikke kun at det virker, du undgår også at pakningerne bliver utætte. Airconditionanlægget har faktisk bedst af, at køre hele tiden.

Har du brug for en dygtig mekaniker eller har spørgsmål til vedligeholdelse af din bil, så kontakt en af vores mange værksteder.

DEL PÅ:

AutoPartner sender nyhedsbreve ca. 14 gange årligt med gode råd og tilbud.

Du kan selvfølgelig altid afmelde dig igen.

Tilmeld nyhedsbrev