Pas godt på din bil

Efterårets fugt giver ekstra udfordringer for bilejere, hvis ikke bilen er i topform. Her fortæller vi om, hvordan du klæder bilen godt på til årets fugtige måneder.

Efterår i Danmark er ofte lig med regn, og oktober er en måned med koldt og fugtigt vejr. Derfor har vores biler krav på ekstra opmærksomhed, hvis de skal fragte os problemløst fra sted til sted. Kulde og fugt skaber tæring på bilen. Det kan være på bremser, der ikke kører ret meget, hvilket betyder, at bremseoverfladerne bliver dårligere. Koldt og fugtigt vejr er desuden årsag til rust i  undervognen.

Vask bilen

Det er normalt en sommerfornøjelse at vaske bilen, men den fortjener faktisk i lige så høj grad at blive holdt ren i perioder med kulde og fugt. Du skal være grundig med at vaske og tørre af i dørfalse og dørkroge, så der ikke opstår mulighed for tæring ved eventuelle stenslag.
En vigtig undtagelse er, hvis man lige har fået undervognsbehandlet sin bil. Det skal have lov at hærde i op til at halvt år, før man begynder at vaske på det.

Startproblemer i fugtigt vejr

Det fugtige vejr giver startproblemer, fordi ledninger og stik, som burde være fugtfrie, alligevel bliver fugtige. Hvis man kører meget korte distancer, hvor bilen ikke når at varme ordentlig op, kan man få problemer med koldstart. Bilen kan være svær at starte, fordi motoren ikke når at blive driftsvarm, og det forårsager slid på motoren. Mange biler har en indikator i instrumentbrættet, hvor man kan se, hvornår bilen er driftsvarm. Det har helt små biler ikke, men når der er god varme i blæseren, er bilen driftsvarm. 

Sådan passer du godt på din bil

Hold øje med dæktrykket. Det er meget vigtigt, både for sikkerhed og vedligehold.

Tjek dybden på dine dæk. Der sidder små blokke i dækkene, som viser, om man er nede i tre millimeter, hvilket er indikator på, at man skal skifte dæk.

Gå lys og lygter efter. Virker alle for- og baglygter, blinklys, bremselys.

Undersøg motorolie, kølervæske og sprinklervæske. Alle beholdere har indikationer på minimum og maksimum,
så man nemt kan se, hvor meget væske, der skal være

DEL PÅ:

AutoPartner sender nyhedsbreve ca. 14 gange årligt med gode råd og tilbud.

Du kan selvfølgelig altid afmelde dig igen.

Tilmeld nyhedsbrev