4 hurtige trin til en ren bil

Vi gør forårsrent indenfor, så hvorfor ikke også give bilen en tur indvendig?
Vi har lavet en guide til både den hurtige eller mere grundige rengøring af bilen indvendig. For lige meget hvor forsigtig du er, så kommer der snavs og skidt med ind i bilen. Om vinteren er bilen som regel mere beskidt, fordi vi slæber salt, sjap og småsten med ind i bilen.

4 hurtige

Ryd op
Start med at rydde op i bilen og få fjernet alt det, du ikke skal bruge. Har du papir liggende i bilen, afgiver det tit fugt, og du risikerer, at ruderne dugger indvendig, når du starter bilen.

Støv af
Tag en tør eller hårdt opvredet klud, og tør overfladerne over i bilen. På den måde fjerner du støv på overfladerne.

Støvsug
Tag måtterne ud og bank dem. Støvsug bilen indvendig, støvsug måtterne og lig dem ind igen. Husk også at støvsuge bagagerummet.

Puds ruderne
Du lægger måske ikke mærke til det, men bilens ruder bliver også beskidte indvendig. Ofte ligger der nærmest et lag film over ruden. Det kan du fjerne med alm. opvaskemiddel eller glasrengøringsmiddel. Det giver dig et bedre udsyn.


5 grundige

Ryd op
Smid skrald ud og fjern unødvendige ting i bilen. Har du en sneskovl liggende? Så kan du lige så godt tage den ud af bilen om sommeren, og først tage den frem igen, når der kommer sne.

Gummilister
Det er en god idé at pleje gummilisterne i bilen ved enten at smøre eller sprøjte med en siliconespray. Om vinteren er det med til at forebygge, at gummilisterne ikke fryser til. Samtidig er det en god idé at smøre listerne, så de ikke mørner.

Støv af
Fyld en spand med vand og lidt almindeligt rengøringsmiddel. Vrid kluden godt op, og vask alle overflader og dørfalser af. I dørfalsen er der tit meget snavset, da der ikke bliver vasket, når du vasker bilen i vaskehal.
Har du lædersæder, kan du benytte læderrens til at rense dem, hvis der er kommet en plet. Bagefter kan du give dem læderpleje.
Har du fået en plet på et stofsæde, kan du prøve at fjerne den med lidt pletrens.

Støvsug
Tag måtterne ud og bank dem. Støvsug bilen indvendig og husk at komme ned mellem sæderne. Her kan der hurtigt komme skidt og sand ned. Når du har banket måtterne, skal de også støvsuges, inden du ligger dem ind i bilen igen. Husk også at støvsuge bagagerummet, og løft bunden og tjek for snavs.
Har du lædersæder, skal du passe på ikke at ridse dem med støvsugeren.

Puds ruderne
Du kan gøre ruderne rene med lidt opvaskemiddel eller glasrengøringsmiddel. Til spejlene bør du bruge glasrengøringsmiddel.

DEL PÅ:

AutoPartner sender nyhedsbreve ca. 14 gange årligt med gode råd og tilbud.

Du kan selvfølgelig altid afmelde dig igen.

Tilmeld nyhedsbrev