3 lette trin til polering af lakken på din bil

Hvis du gerne selv vil holde lakken på din bil pæn, giver vi dig informationer om, hvordan du nemt kan gøre det her på siden.

Laktyper

Der findes mange forskellige laktyper, og de skal alle behandles forskelligt. F.eks. er en bil uden metallak mere modtagelig for solens UV-stråler i forhold til en bil med metallak. Metallak betyder, at der er lagt en klar lak uden på bilens farvede lak, hvilket kaldes for universalfarve.
Solens UV-stråler brænder lakken i stykker, og gør at lakkens partikler falmer. Det kan du afhjælpe ved at rense og polere din bil. Polering hjælper med at genopbygge lakken, så den beholder sin glans.

Trin 1 - afrensning

Inden du går i gang med poleringen af din bil, er det vigtigt at vaske bilen grundigt. Brug en blød svamp og en god autoshampo til at vaske din bil. Vær opmærksom på at du ikke bruger en autoshampo med voks. Bilen skal være helt ren, inden du går i gang med poleringen, ellers sætter overskydende snavs sig i lakken. Tør bilen af med et vaskeskind, så den er pæn, ren og tør, inden du begynder med polering.
Hvis du opdager flyverust på bilen, så kan det fjernes med 10 % oxalsyreopløsning, men pas på du ikke ridser lakken.

Trin 2 - polering

Du kan sagtens polere din bil uden maskiner. Du skal dog være opmærksom på ikke at lave det, man kalder 3D-effekt i lakken. 3D-effekt er små hologrammer, der specielt kan ses i mørke lakker. Hvis du får 3D-effekt i din lak, kan det rettes op ved at bruge en finere og mildere polercream.

Pas på at du ikke bruger et for groft slibeprodukt ved den første grundlæggende polering. Den første polering fjerner gamle voksrester og de værste vaskeridser.
Brug en microfiber applikator eller klud når du skal polere din bil. Efter du er færdig med den første grunslæggende polering, skulle lakken på din bil gerne stå flot og blank.

Herefter skal du have påført polercreme på bilen. Påfør polercreme på en applikator og gnid cremen rundt i små områder på bilens lak. Områderne må gerne overlappe hinanden. Tør efter med en blød microfiberklud.

Trin 3 - voksbehandling

Du kan vælge en lakforsegling med voks eller en lakforsegling og derefter voks.
Lakforsegling lukker de åbne porrer i lakken og gør lakken mindre modtagelig for bl.a. ridser og flyverust.

Påfør lakforseglingen med voks på en microfiber applikator og påfør lakken i lige træk i et tyndt lag. Når lakken har en fedtet overflade er der smurt nok lak på. Herefter skal lakforsegleren have lov til at tørre. Den er tør, når den ikke længere fedter og så skal bilen tørres af med en microfiberklud - herefter skal den have lov til at hærde.
Du kan se på produktet du bruger, hvor lang hærdetiden er.

Hvis du har benyttet en lakforsegling uden voks, skal du nu til at vokse bilen. Voksen er vigtig, fordi den beskytter mod solens UV-stråler og vand. Derudover giver voksen også en fin blank overflade, og det får resultatet af poleringen til at holde længere.

DEL PÅ:

AutoPartner sender nyhedsbreve ca. 14 gange årligt med gode råd og tilbud.

Du kan selvfølgelig altid afmelde dig igen.

Tilmeld nyhedsbrev