Gør bilen sommerklar

Nu når sommeren er over os, er det tid til at gøre bilen sommerklar. 

Se her hvorfor det er en god idé, at få tjekket bilens aircondition.

Lak

Solens UV-stråler brænder lakken i stykker og gør, at lakkens partikler falmer. Det kan du afhjælpe ved at rense og polere din bil. Polering hjælper med at genopbygge lakken, så den beholder sin glans.

Vask

Inden du går i gang med poleringen af din bil, er det vigtigt at vaske bilen grundigt. Brug en blød svamp og en god autoshampoo til at vaske din bil. Vær opmærksom på, at du ikke bruger en autoshampoo med voks.
Hvis du opdager flyverust på bilen, så kan det fjernes med 10 % oxalsyreopløsning, men pas på du ikke ridser lakken.

Polering

Du kan sagtens polere din bil uden maskiner, men det kræver en del arbejde og bløde klude.
Brug en microfiber applikator eller klud, når du skal polere din bil. Når du er færdig med den første grundlæggende polering, skulle lakken på din bil gerne stå flot og blank.
Til slut skal du give bilen en voksbehandling.

Stenslag

Tjek din forrude samt lakken på din bil for stenslag. Et stenslag i lakken kan samle rust, og det er vigtigt at få det fjernet, inden det spreder sig.

Væsker

Husk at tjekke olien på din bil.
Løber din bil tør for olie, kan det blive dyrt i reparationer.
Når du alligevel har motorhjelmen åben, bør du tjekke kølervæske og fylde sprinklervæske på.

Viskerblade

Synes du, at dine viskerblade ikke visker ordentligt, kan det være en god ide at tjekke, om de bare er beskidte. Det gør du ved at tage en klud med sæbevand og trække kluden hen over viskerbladene, indtil der ikke længere kommer en sort streg på kluden.

 

Husk at få tjekket bilens aircondition

Aircondition og klimaanlæg affugter også din bil, samtidig med at den køler. I vinterperioden, er luftfugtigheden høj og anlægget sørger for, at kabinen er tør, og at ruderne ikke dugger. Det er derfor også vigtigt, at du også får anlægget kontrolleret om vinteren.
Bilens aircondition skal altså plejes både sommer og vinter. Ellers går det ud over holdbarhed, køleevnen og økonomien.

Effektiv justering

Effektiv justering med korrekt afmålt mængde kølemiddel sparer på bilens hestekræfter, så motoren yder mere.

Køleeffekt

Et airconditionanlæg taber ca. 8% af sin køleevne om året. Grunden er, at køleanlægget i bilen har en masse samlinger. Samlingerne er ikke hermetisk tætte, og derfor kan der forsvinde kølemiddel, og køleeffekten nedsættes. Hvis der mangler kølemiddel, risikerer du at kompressoren, der sørger for at kølemidlet cirkulerer i systemet, brænder sammen - og det kan blive dyrt.

Bakterier har gode betingelser

Friskluftfilteret skiftes normalt ved serviceeftersyn, da filtret giver gode levebetingelser for bakterier. Men bakterierne kan også sætte sig på f.eks. køleelementet. Dette kan give både en ubehagelig lugt, men kan også irritere øjne og luftveje. Det er derfor vigtigt, at airconditionanlægget kontrolleres både sommer og vinter.

Er airconditionanlægget i din bil kontrolleret?

Både tab af køleevne og bakterier i køleanlægget udvikler sig langsomt. Er dine filtre snavsede eller stoppede, kan de være årsag til bl.a. duggede ruder, belastning af helbredet på grund af pollen og bakterier, samt beskadigelse af ventilationsmotoren.
AutoPartner anbefaler derfor, at du får bilens aircondition tjekket. Så undgår du både ubehag i kabinen samt bakteriedannelse.

DEL PÅ:

AutoPartner sender nyhedsbreve ca. 14 gange årligt med gode råd og tilbud.

Du kan selvfølgelig altid afmelde dig igen.

Tilmeld nyhedsbrev