Service af din bil i garantiperioden

Vi kan også lave service på din bil i garantiperioden – uden at du mister fabriksgarantien* på din nye bil.
Det kan vi, fordi vi lever op til EU's regler** omkring service under garantien. Kravet er, at vores AutoPartner bil værksteder servicerer og reparerer din bil efter bilfabrikkernes forskrifter og anvender reservedele af original kvalitet.

For dig som bilejer betyder det, at du roligt kan køre ind på en af vores autoværksteder med f.eks. din nye Audi, VW eller Ford og samtidig beholde garantien.

* For biler ny-indregistreret efter 1. januar 2003.
** Ophævelse af EU Gruppefritagelsesforordningen.

Se 4 ting, der kan ødelægge din bil hvis det ikke vedligeholdes.

Hvad betyder reservedele af original kvalitet?
At vores autoværksteder benytter reservedele, der er af original kvalitet betyder at delene er af samme høje kvalitet som din bil er "født" med. Det vil sige, at vi bruger samme kvalitet af reservedele som der førstegangsmonteres på bilerne fra fabrikkerne.

Hvad er bilteknisk data?
Alle AutoPartner-værksteder har adgang til det der hedder biltekniske data. Det betyder data, der er afstemt efter bilfabrikkernes forskrifter. På den måde lever værkstederne op til bilfabrikanternes krav og normer, og din bil bliver serviceret fuldstændig, som bilfabrikkerne kræver det. Det er altså med til at sikre, at de ting der skal laves på din bil ved service bliver lavet.

Dokumentationen skal være i orden
For at bevare garantien på din nye bil skal du kunne dokumentere, at du har overholdt de anbefalede eftersyn. Derfor skal du sikre dig, at din mekaniker stempler dit servicehæfte samt at du har en udspecificeret faktura. Det betyder, at der bl.a. skal stå varenummer på fakturaen. Det er altså ikke bare nok, at der står en beskrivelse.

Hvorfor skal din bil til service?
Nogle gange kan det virke mærkeligt, at du skal have sin bil til service. For hvorfor skal du det? Er det bare fordi værkstederne skal tjene penge? Nej, det er egentlig for, at du kan spare penge i det lange løb.
Din bil skal nemlig vedligeholdes, og serviceeftersyn er med til at forebygge større skader og reparationer på din bil. Derfor er det en god idé at overholde serviceintervallerne. Vær også opmærksom på, hvornår din tandrem skal skiftes, da det kan ødelægge bilens motor, hvis den springer. En tandrem er nemlig bilens hjerte, der holder motoren kørende.
Hvor ofte din bil skal til service afhænger af, hvor meget du kører. Hvis du er i tvivl, så kontakt en af vores dygtige mekanikere. De hjælper dig gerne.

Det kan være dyrt at få bilen på værksted
Derfor tilbyder vi finansiering af din værkstedsregning. Så har du mulighed for at dele din regning op over en længere periode, så du ikke skal betale hele beløbet på én gang.
Se mere om finansiering her.

Hvorfor skal en bil til service?

Vi kender det alle sammen - bilen kører fint og det virker ikke som om den fejler noget, så hvorfor skal den til service?

En bil har mange sliddele, der løbende skal udskiftes for at bilen ikke går i stykker. Derfor er det vigtigt, at din bil kommer til mekaniker, ellers kan det blive en dyr fornøjelse.
Alle biler, nye som ældre, skal serviceres ind imellem, derfor er det en god idé at sende bilen på værksted og få den tjekket, så det ikke istedet bliver til en stor og dyr reparation.

4 ting der kan ødelægge din bil hvis den ikke vedligeholdes

Bremsevæske
Det lyder måske mærkeligt, men bremsevæsken på en bil kan godt blive dårlig. Hvis bremsevæsken bliver dårlig, kan det resultere i at bremsepedalen går i bund ved opbremsning, og bilen ikke bremser. Bremsevæske skal derfor skiftes hvert andet år.

Tændrør og tændkabler
Tændrør og tændkabler er afgørende for, at din motor kører som den skal. Hvis bilens tændrør ikke fungerer som de skal, går det ud over motorens ydelse og din brændstoføkonomi

Tandrem
Hvis din tandrem sprænger, kan det betyde at du skal have skiftet hele motoren. Derfor er det vigtigt at du overholder de serviceintervaller, der er for tandremsskift. Du kan se hvornår tandremmen skal skiftes i bilens servicebog.

Filtre i din bil
Pollenfilter er en sliddel ligesom bilens bremser og viskerblade. Når et pollenfilter bliver stoppet eller bliver snavset, kommer der mindre frisk luft ud i kabinen. Det kan gøre dig sløv under kørslen, så du mister koncentrationen.

DEL PÅ:

AutoPartner sender nyhedsbreve ca. 14 gange årligt med gode råd og tilbud.

Du kan selvfølgelig altid afmelde dig igen.

Tilmeld nyhedsbrev