Underholdning til børnene på kør selv-ferien

Skal du have børn med på kør selv-ferien, er det en god idé at have lidt underholdning med til turen. For selvom turen ikke er lang, kan den hurtig blive det for børnene. Du kender det sikkert godt. I er knap nok kommet ud af den by I bor i, inden det velkendte ”Er vi der snart?” lyder fra bagsædet. Derfor har vi samlet nogle gode råd til, hvordan køreturen kan gøres mere underholdende.

Gør turen hyggelig
Indret bagsædet behageligt og tag et par puder og tæpper med. Det gør det også lidt mere hyggeligt. Husk at sætte en ryglænlomme på bagsiden af forsæderne, hvor I kan lægge bøger, tablets, mobiler og lign. Det er nemlig farligt at have tingene liggende frit i bilen, når de ikke bruges. Laver du en hård opbremsning, kan det betyde at tingene bliver kastet rundt i bilen og i værste fald ramme jer.

Husk pauserne
Selvom I gerne vil hurtigt frem, er det en god idé at holde pauser undervejs. Det kan også være med til at modvirke køresyge hos børnene. Samtidig har børnene mulighed for at brænde lidt energi af, inden I skal afsted igen.

Sjove spil og lege til kør selv-ferien

Print et kort
Det kan være svært for børn at forstå, hvor langt man skal køre. Derfor er det en god idé at printe et kort, hvor I kan tegne ruten ind. I kan også gøre det til en leg, hvor børnene efterhånden selv kan tegne ruten ind og sætte cirkler om de større byer, man kommer til. Du kan også tage nogle post-its med, hvor børnene så skal tegne nogle af de ting de ser og sætte på kortet de rigtige steder.

Tæl biler
Vælg en bilfarve eller et bilmærke og tæl hvor mange I ser. Den der først når 20 vinder og må f.eks. vælge den næste farve eller en sang. I kan også ”samle” alfabetet i bilernes nummerplader.

Lav historier
I kan skiftes til hver især at sige et ord eller en sætning, som I sætter sammen og laver en sjov historie ud af. I kan også vælge, at I ikke må bruge ord hvor bogstavet ”L” eller ”A” indgår.

Ordlege
Her kan I lave ”Gæt et ordsprog”, hvor børnene skal gætte, hvad de betyder. Det kan f.eks. være ”Hun har håret i postkassen”. Det kan der komme nogle sjove historier ud af.

I kan også skiftes til sige et bynavn i alfabetisk orden, eller nævne bynavne eller lande, hvor det næste ord skal starte med det sidste bogstav i det sidste ord. Det kan f.eks. være at den første siger ”Herning”, hvorefter den næste skal nævne en by der starter med ”G”.

Lege med dyr
I kan også skiftes til at sige en dyrelyd, hvorefter alle andre skal gætte, hvilket dyr det er.
Det kan også være sjovt at lave dyr af piberensere, hvorefter de andre skal gætte, hvilket dyr det er. Eller I kan skiftes til at tegne et dyr.

Opgaver
Malebøger og opgavebøger kan også være gode at have med på kør selv-ferien. Der kan bruges mange timer med at løse forskellige opgaver eller male. Det kan også være kryds og tværs eller et noteshæfte hvor børnene kan skrive de ting de ser ind i, og bagefter bruge ordene til at lave en historie.

Lydbøger
Du kan låne lydbøger til turen på biblioteket, og det er tit et hit. Her kan du låne alt fra spændende historier til eventyr. Lydbøger kan hører på børnenes tablets eller, hvis det er muligt, kan du sættet dem til bilens lydanlæg, så alle kan følge med.

Tablets og smartphones
Du har mulighed for at hente spil eller programmer til børnenes tablets og smartphones inden ferien. Du kan f.eks. hente DRs Ramasjang som podcast, så børnene kan høre det på turen.
Du kan også hente spil, der kan være en god underholdning på turen. Har dine børn dog tendens til køresyge, er det en god idé at holde pause med elektronikken.

Nyttige ting til turen

Det er en god idé at have vådservietter, køkkenrulle, skraldeposer, vand og lidt snacks med til turen.

Sådan undgår du køresyge

Når vejene begynder at sno sig, er der desværre mange børn, der bliver køresyge. De får kvalme og måske endda hovedpine.
Du bliver køresyg fordi dit balanceorgan i øret, og det dit syn registrerer ikke passer sammen. Det kan f.eks. komme, når du læser en bog i bilen, samtidig med at bilen drejer.

Heldigvis tager balancesystemet ved lære, og synet og balanceorganet begynder at arbejde mere sammen. Men det tager tid at udvikle, og derfor er der større risiko for at børn bliver køresyge.

Hvordan undgår du køresyge?
Der findes mange gode råd til, hvordan du undgår køresyge på en kør selv-ferie eller længere køretur.
Begynder du at få kvalme eller får hovedpine, er det bedst at kigge ud af bilens forrude og finde et fokuspunkt i horisonten. Samtidig er det en god idé ikke at kigge eller læse i en bog, tablet eller mobil.


Frisk luft hjælper ofte også på køresyge, og hvis det er muligt, at det en godt at tage en lille lur i bilen.
Har dit barn tendens til køresyge, kan du med fordel holde flere pauser og undgå at spise i bilen. Lugten af mad, kan nemlig godt være med til at forværre kvalme.

DEL PÅ:

AutoPartner sender nyhedsbreve ca. 14 gange årligt med gode råd og tilbud.

Du kan selvfølgelig altid afmelde dig igen.

Tilmeld nyhedsbrev