NYT BRÆNDSTOF FRA JANUAR 2020

I januar introduceres den nye benzin E10.

E10 indeholder 10 % bioethanol, hvorimod den almindelige E5 kun indeholder 5 % bioethanol, men hvad betyder det for dig?

Når der er mere bioethanol i benzinen, betyder det, at bilen udleder mindre CO2. Man regner med, at ændringen vil reducere CO2 udladningen fra biler med omkring 200.000 tons om året. Det nye brændstof er altså mere klimavenligt.

De fleste benzinbiler kan sagtens køre på det nye E10 brændstof. Da det kun gælder for benzinbiler, har det ikke nogen betydning for dig, der kører i en dieselbil. E10 kan ikke benyttes på dieselbiler.

Har du en ældre bil, eller en af de første modeller med turbo-indsprøjtning, er det ikke sikkert, at du kan fylde E10 på din bil. Det er kun ca. 5 % af den danske bilpark, der ikke er godkendt til E10.
Hvis din bil ikke er godkendt til E10, skal du fortsætte med at tanke E5 benzin. Du vil fortsat kunne tanke E5 benzin på de fleste tankstationer.

Se listen her.

Har du en bil fra 2011 og frem, så er din bil godkendt til E10.

Hvad sker der hvis jeg tanker E10, og min bil ikke er godkendt til det?
Hvis du tanker E10 benzin på en bil, der ikke er godkendt til E10, kan det beskadige bilens motor. Det kan være pakninger, slanger eller dele i motoren, der ikke er egnet til den høje koncentration af bioethanol. Skulle du tanke forkert, er det vigtigt, at du kontakter dit værksted (link find værksted).

Hvor ser jeg, om min bil kan køre på E10?
Du har altid mulighed for at kontakte din mekaniker, hvis du er i tvivl, om din bil kan køre på E10. Du kan også se det i bilens instruktionsbog eller her på listen.

 

Hvad gør jeg i udlandet?
I alle 28 EU-medlemslande samt Island, Lichtenstein, Norge, Makedonien, Serbien, Schweiz og Tyrkiet vil du på tankstationerne kunne se det nye E10 mærke på standerne.

 

De forskellige symboler

En cirkel med et ”E” står for benzin

En firkant med ”B” står for diesel, og tallet viser hvor meget biodiesel, der er i brændstoffet. Står der XLT, står det for syntetisk diesel og viser, at brændstoffet ikke er udvundet af råolie

En diamantformet mærkat er symbolet for gas.

DEL PÅ:

AutoPartner sender nyhedsbreve ca. 14 gange årligt med gode råd og tilbud.

Du kan selvfølgelig altid afmelde dig igen.

Tilmeld nyhedsbrev