Undgå ulykker ved at have det rigtige lys på din bil…

De fleste trafikulykker sker om natten, og derfor er det vigtigt, at du har det korrekte lys på din bil. Manglende lys gør det sværere at se evt. forhindringer på vejen, men det gør dig også døsig, hvis du skal ud og køre langt. Det betyder i bund og grund, at dårligt lys øger risikoen for uheld på vejene.
Lyset er en del af bilens sikkerhedsudstyr og bør derfor vedligeholdes for din egen sikkerhed.

FAQ om pærer og lys

Nedenfor har vi samlet nogle af de mest typiske spørgsmål omkring pærer. Har du spørgsmål, eller har du brug for nye pærer til din bil så kontakt et af vores mange AutoPartner værksteder – de hjælper dig gerne.

Ved du hvorfor, du skal skifte begge dine forlygter, hvis den ene sprænger?

Det er fordi, de ofte springer med korte mellemrum, så det er sikrere at skifte begge på samme tid.

- Glødetråd:
Glødetråden på ældre pærer springer nemmere.
- Lyseffekten:
Ældre pærer lyser mindre op med alderen og mindsker sigtbarheden.
- Vedligeholdelse:
Det er hurtigere, nemmere og billigere at få skiftet begge pærer på én gang i stedet for at skulle på værksted 2 gange.
- Original kvalitet:
Original kvalitet betyder den samme kvalitet, som din bil er "født" med.

Er der forskel i kvaliteten på pærer?

Hvis du køber en pære, der er af original kvalitet dvs. af samme kvalitet, som din bil er ”født” med, så er du sikker på at kvaliteten er høj. Philips leverer nemlig pærer til alle bilmærker, der er på markedet.
Pærer af uoriginal kvalitet er oftest ikke i samme høje kvalitet, hvilket betyder at du ikke kan være sikker på at dine lygter oplyser vejen jf. standarderne. Så det der er sparet på den korte bane er ikke tjent på den lange bane.

Hvorfor svigter lyset i min bil?

Hvis du oplever, at lyset på din bil svigter, kan det skyldes overspænding. Nogle bilmærker er mere udsatte end andre, når det gælder overspænding. Overspænding gør, at pæren bliver overbelastet og er med til at forkorte pærens levetid. Kører din bil med overspænding, er det en god idé at køre på værksted.

Bliver du blændet af modkørende biler?

Så kan det være fordi, forlygterne er monteret eller justeret forkert på den modkørende bil. På et værksted kan du få justeret lygterne, så de ikke blænder dine medtrafikanter.
Derudover kan xenonpærer virke mere blændende end halogenpærer, fordi mængden af lys, der udsendes fra en xenonpære, er mere end det dobbelte af det lys, der kommer fra halogenpærer. Er lygterne korrekt justeret, virker en xenonpære mindre blændende.

Hvad er forskellen på halogen og xenon?

Halogen og Xenon er to af de mest almindelige typer pærer, men xenon er meget forskellig fra halogenlys.
Halogenpærer er en glødetråd, der er lukket inde i et glaskabinet. Xenon er en pære, hvor der er xenon gas inde i glaskabinettet, hvor lysbuen bliver dannet mellem to elektroder. Xenon gassen sammen med lysbuen får lyset til at brænde kraftigere. Xenon pærer holder op til 3.000 timer, hvor halogen H7 holder op til 550 timer. Samtidig giver xenon et lys, der er lidt mere klart hvidt i farven, hvorimod halogen giver et mere varmt og gulligt lys.

Kan jeg sætte xenonpærer i min bil med halogenpærer?

Har du i dag en bil med halogen, kan du desværre ikke sætte xenonpærer i, da fatningerne ikke er ens. Samtidig kan det elektriske system i bilen heller ikke klare ændringen.
Det er rigtigt, at man kan få xenonsæt, så man kan skifte fra halogen- til xenonpærer, men de er ulovlige. Sættene tager heller ikke hensyn til, at lyset skal lande samme sted som ved halogenpærer, hvilket betyder at du vil blænde dine medtrafikanter.

Hvorfor lyser mine xenon forlygter mere hvid end andres?

Som tiden går bliver lyset fra en xenonpære mere blåt. Hvis lyset begynder at få en lilla/pink tone, betyder det, at pæren nærmer sig enden af sin levetid.

PHILIPS - Sikkerhed, du kan se

Belysning til biler udvikler sig hele tiden for, at du får en bedre oplyst vej og bedre kan se i mørket.
I dag er hver 3. bil udstyret med en pære fra Philips, der startede med at producere pærer helt tilbage i 1914. Lige siden har Philips arbejdet for at give bilister verden over den bedste belysning, når de kører.

Philips pærer v2   

Forskel på lygter (1)