Få bedre indeklima og undgå allergener i bilen

Du udsættes hver dag for allergener som pollen, støv og små partikler, der er med til at give allergiske reaktioner.
Partiklerne kan også komme ind i din bil og påvirke dig som passager. Men der findes et filter, der netop tager kampen op mod disse allergener.

FreciousPlus er et filter med biofunktionel belægning, der ikke kun “fanger” allergenerne, når de er på vej ind i bilen gennem airconditionanlægget, men også reducerer væksten af bakterier og skimmelsvamp med mere end 98 % og forhindrer, at disse kommer ind i kabinen via ventilationssystemet. Et nyt filter til klimaanlægget kan altså hjælpe, så forårsdagene ikke bliver helt så slemme, som de plejer.

Vi afliver myterne!

Vi ved ikke, om den afskyelige snemand eller søuhyrer eksisterer, men vi ved, at der er flere myter omkring værksteder og også om de filtre, vi benytter til bilerne. Derfor har vi i samarbejde med vores leverandør MANN-FILTER forsøgt at aflive de mest udbredte myter omkring filtre.

Myte 1 - papir:
”Der benyttes samme papir til alle filtre”

Fakta: Der er stor forskel på papir – også når det gælder filtre. Alt efter hvilket slags filter, der skal produceres, benyttes forskellige former for papir. Det er ikke anderledes end køkkenrulle – her er også mange forskellige slags papir – især når det drejer sig om kvalitet. Da filtre i DIN bil er meget vigtige, især når vi snakker om oliefilter og kabinefilter, benytter MANN-FILTER altid materiale af høj kvalitet.

Myte 2 - Luftfilter:
"I modsætning til oliefiltre betyder kvaliteten ikke noget ved luftfiltre – de er stort set ens alle sammen og er faktisk ikke så vigtige for bilens funktion”

Fakta: Moderne motorer bliver mere og mere effektive og stiller derfor stadig større krav til luftfilteret. Med den øgede luftmængde, der passerer gennem filteret, er filterets belastning og betydning også steget proportionalt. Et effektivt luftfilter er grundlaget for en optimal brændstofforbrænding og forhindrer vand i at trænge ind i luftfilterhuset f.eks. når der kommer kraftig regn. Derfor er det vigtigt, at DIN bil er udstyret med et ordentligt filter.

Myte 3 - Luftfilter:
” Luftfiltre skal ikke nødvendigvis udskiftes ved alle serviceeftersyn. Det er tilstrækkeligt at rense dem eller gennemblæse dem med trykluft”

Fakta: På de fleste biler sidder luftfilteret i et plastikhus i toppen af motorrummet. Der er dog nogle biler, hvor luftfilterkassen sidder ovenpå indsugningen. 

Luftfiltret renser luften inden den kommer ind i motoren. Over tid bliver filtret fyldt med partikler og snavs, og det er derfor vigtigt, at det bliver skiftet så det ikke kommer ind i motoren. Det er grunden til, at det er vigtigt, at det bliver skiftet.

Myte 4 – Kabinefilter og Pollenfilter:
” I stedet for at købe et nyt kabinefilter kan man nemt børste det gamle rent”

Fakta: Kabinefiltret og pollenfilter er det samme filter, det har bare flere navne. Kabinefiltret sidder der hvor luften kommer ind i bilen, altså i kabinen. Kabinefiltret har den funktion, at den fanger pollen, støv og snavs, der kommer udefra og ind i kabinen, så derfor har det også navnet pollenfilter. Du kan se kabinefiltret lidt som kabinens dørmand: Den forhindrer pollen og snavs i at trænge ind.

Ved hjælp af vand og en børste kan det rent faktisk lade sig gøre at få et kabinefilter til at se rent ud, men partikler som pollen, svampe eller skimmelsporer kan ikke bare børstes væk. Der er stor risiko for, at pollen og snavs i stedet trænger gennem filteret, så de trænger ind i kabinen, næste gang ventilationen starter.

Læs her om hvordan man får et bedre indeklima og hold finstøv, bakterier, svampesporer, gasser og skadelige stoffer uden for bilen og væk fra familien.

Myte 5 - Oliefilter:
” Hvis blot størrelse og filter passer sammen, kan der bruges et hvilket som helst oliefilter”

Fakta: Bilens oliefilter sidder skruet fast på motorblokken og er en del af bilens motor. Oliefiltret filtrerer motorolien inden den kommer ind i motoren, og det er dens opgave at sørge for, at fjerne urenheder som støv og snavs fra motorolien, inden den kommer ind i bilens motor. Hvis der f.eks. kommer små korn ind i olien, så kan det ridse de dele, der bevæger sig i motoren og det kan slide på den.

Et oliefilter skal passe til bilens motor for at den beskytter motoren optimalt. Det betyder, at filtret skal have et bestemt antal ventiler, der passer til motorens konstruktion. Det er også vigtigt, at filtret passer for at det kan fange de smudspartikler, der prøver at trænge ind i motoren.

 

DEL PÅ:

AutoPartner sender nyhedsbreve ca. 14 gange årligt med gode råd og tilbud.

Du kan selvfølgelig altid afmelde dig igen.

Tilmeld nyhedsbrev