Se de nyeste test af vinterdæk

Hvert år bliver der testet vinterdæk. Dækkene bliver testet på både våd og tør vej samt på veje med sne og is. Dækkene bliver testet for at man kan se hvordan dækkene står fast på vejene og hvordan rullemodstanden er. Rullemodstanden har nemlig betydning for brændstofforbruget.

Vinterdækkene er testet af både FDM og ADAC

ADAC og FDM test

ADAC er en tysk bilorganisation, der udfører test af bl.a. dæk. 
Den danske udgave af bedømmelsen udføres af FDM. Begge er enige om, at Continental WinterContact er testvinder i både 14" og 16" vinterdæk.
I FDM testen får Continental 5 ud af 6 stjerner.

ADAC har testet 12 vinterdæk i 175/65 R 14 T-størrelsen. Continental WinterContact T860 er testvinderen og har fået gode anmeldelser på både tør og våd vej samt på sne. Ligesom FDM tester dækkene på både tør og våd vej samt på veje med sne og is.

Vinder 2018

Continental WinterContact TS 860 er vinder af årets FDM og ADAC vinterdæktest i både 14" og 16 ". 

Se ADAC testen her

Hvornår skal du skifte til vinterdæk?

Du bør skifte til vinterdæk, når temperaturen i gennemsnit er under 7 grader. Grunden er, at vinterdæk er fremstillet af et blødere gummi end sommerdæk, og derfor har et bedre vejgreb. Sommerdæk bliver nemlig hårdere når temperaturen når frysepunktet, og derved mister sommerdæk nogle af sine gode egenskaber. De står ikke så godt fast på kolde veje som vinterdæk.

DEL PÅ:

AutoPartner sender nyhedsbreve ca. 14 gange årligt med gode råd og tilbud.

Du kan selvfølgelig altid afmelde dig igen.

Tilmeld nyhedsbrev