Ved du, hvordan du bedst opbevarer dine dæk?

Det er vigtigt, at du opbevarer dine dæk korrekt, så de holder længere og ikke tager skade.

Når dine dæk skal på vinter- eller sommerferie, har du 2 muligheder for opbevaring. Du kan selv opbevare dine dæk, eller du kan sende dem på dækhotel.

Har du plads til at opbevare dine dæk derhjemme, skal du overveje, om du har de rigtige forhold til det.
Opbevarer du dine dæk hjemme, er det vigtigt, at de ligger i et tørt, mørkt og køligt rum.
Grunden er, at dæk (gummi) hurtigere nedbrydes i dagslys end i mørke. Ligeledes har dæk (gummi) ikke godt af store temperatur udsving, hvilket tit er tilfældet hvis de opbevares på et loft eller i et skur. Opbevar dem i et køligt rum med god ventilation, det er det optimale.

Husk at rengør dine dæk inden opbevaring

Det er en god idé, at du rengør dine dæk, inden du ligger dem til opbevaring derhjemme. Se også efter om der er skader på dækket, så du ikke gemmer dæk, der ikke kan bruges. Tjek også dækmønsteret, så du er sikker på, at de kan klare endnu en sæson på vejene.
Dækmønsteret skal være min 1,6 mm ifølge loven, men vi anbefaler 3 mm, da dækket herefter mister mange af sine egenskaber. Du kan kontrollere dækmønstret med en 20-krone. Kan du læse teksten ”Dronning Margrethe”, så skal du have nye dæk, da de er slidte.

Hvordan opbevarer jeg mine dæk?

Det er en god idé at stable eller hænge dine dæk f.eks. på et dækstativ. Har du ikke fælge på dine dæk, skal de opbevares stående. Husk at dreje dem ind imellem, så de ikke får flade punkter.

Har du ikke plads derhjemme, så send dine dæk på dækhotel

Benytter du et dækhotel, så slipper du også for selv at bøvle med dem.
Flere og flere vælger at få opbevaret deres dæk på et værksted. Grunden er, at det er nemt, og samtidig står de for af- og påmontering af dine dæk.

Når du opbevarer dine dæk på et dækhotel, bliver dækkene mærket op, så du får de rigtige dæk igen, når de skal bruges. Værkstedet sætter altså mærkater på dækkene, så de kan se, hvem de tilhører, inden de bliver opbevaret.

4 gode råd

- Rengør dækkene inden opbevaring
- Opbevar dækkene tørt, mørkt og køligt
- Dæk på fælge skal stables eller hænges op
- Dæk uden fælge skal stå

DEL PÅ:

AutoPartner sender nyhedsbreve ca. 14 gange årligt med gode råd og tilbud.

Du kan selvfølgelig altid afmelde dig igen.

Tilmeld nyhedsbrev