Pas på når du giver andre starthjælp til deres bil

Det er vigtigt, at du tjekker bilens instruktionsbog og følger vejledningen for starthjælp til lige præcis din bil, ellers kan du ende med at kortslutte bilen. Er du det mindste i tvivl, så kontakt din autohjælp eller dit lokale AutoPartner værksted for hjælp og vejledning.

Vi har lavet en vejledning til, hvordan du yder starthjælp.
1: Begge biler skal være slukket, inden I sætter startkablerne i. For at være helt sikker på, at der ikke er strøm på bilerne, kan I evt. tage nøglerne ud af bilen.
2: Det røde pluskabel sættes til pluspolen på det flade batteri. Den anden ende af det røde pluskabel sættes til pluspolen på det givende batteri - altså det batteri der virker.
3: Det sorte minuskabel  sættes til minuspolen på det opladede batteri. Den anden ende af det sorte minuskabel sættes på et særligt indrettet stelpunkt, på den bil der mangler strøm.
4: Start den strømgivende bil. 
5: Start den modtagende bils motor indenfor et minut.
6: Når den modtagende bil starter, fjernes det sorte minuskabel først fra den modtagende bil og herefter fra den givende bil. Herefter fjerner du det røde pluskabel fra den modtagende bil og så den givende.

Når kablerne er fjernet, er det en god ide at køre en tur i mindst 30 min. for at lade batteriet op.

Har din bil svært ved at starte, kan det være en god ide at få det skiftet. Det kan skyldes, at batteriet er "brugt op", eller at bilens generator ikke lader korrekt. Det kan også skyldes, at bilen har stået med lys.

Er du i tvivl, kan du altid kontakte din lokale mekaniker.

Bilbatteri