Her får du 4 gode råd til en bedre brændstoføkonomi

Tjek dit dæktryk 
Det er vigtigt, at du kører med det korrekte dæktryk. Du kan se hvilket dæktryk, du skal køre med i instruktionsbogen til din bil.
Kører du f.eks. med for lavt dæktryk, er der risiko for, at der kan opstå skader på dækket hvis bilen er læsset. Samtidig øges brændstofforbruget, når dæktrykket er for lavt.

Fjern tagboksen
Hvis du ikke bruger din tagboks, vil det være en fordel at tage den af. Øget vægt på bilen øger nemlig også dit brændstofforbrug.

Overhold fartgrænsen
Kør med en jævn hastighed. Jo hurtigere du kører, jo større luftmodstand er der på din bil. En øget luftmodstand, øger brændstofforbruget fordi din bil skal bruge flere "krafter" på at komme frem. 

Hold ikke i tomgang
Selv om det bliver varmere i vejret, kan det fortsat være fristende at holde i tomgang om morgenen, så bilen bliver varm inden man kører af sted.  Hvis du i stedet kører med det samme, så opnår du faktisk en hurtigere opvarmning af motoren hvilket gør at bilen bliver hurtigere varm og motoren hurtigere opnår sin normale temperatur. Det gør at du sparer på brændstoffet.

Vil du gerne have flere gode råd?
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev til højre.

Penge